dimecres, 1 de juliol de 2020

UN PETÓ DE MANDARINA


UN PETÓ DE MANDARINA (I): Comencem a llegir Un petó de mandarina. A mesura que llegiu aquesta novel·la, caldrà que aneu fent una sèrie d’activitats.
La primera feina a fer és aquesta:

a) Fitxa de lectura: En un full blanc, heu d'elaborar una fitxa de la novel·la. Cal que hi hagi, com a mínim, els següents elements:
  • Títol de l'obra
  • Autora
  • Il·lustradora
  • Col·lecció
  • Editorial
  • Pàgines
  • Data i lloc de publicació
b) Il·lustració: Trieu alguna de les situacions dels primers capítols i il·lustreu-la. No copieu cap dibuix del llibre! Sigueu creatius, deixeu volar la imaginació!

Cal presentar-ho tot molt bé. Es pot fer a mà o amb l'ordinador.

No us oblideu de posar títol al full, de la data i de posar el nom.

El dibuix ha d'estar ben acabat i ben pintat.

UN PETÓ DE MANDARINA (II):  Cal haver llegit fins al capítol 10 i fer les següents activitats:

- Fes un dibuix de 3 o 4 personatges principals, posa el nom de cadascú i escriu dues o tres frases de cada personatge de manera que en quedi una breu descripció.

Presenta-ho tot molt bé. Es pot fer a mà 
o amb l'ordinador.

No t’oblidis de posar títol al full, de la data i del nom.


UN PETÓ DE MANDARINA (III):   Has de llegir fins el capítol 22 i fer les activitats d'aquests dos fulls. Pots imprimir-les i contestar-les a mà o copiar les preguntes i respondre-les a mà.

                                                         

UN PETÓ DE MANDARINA (IV): Per fer aquesta feina, has d'haver llegit fins al capítol 25. A l'enllaç hi ha una fitxa amb diverses activitats. Pots imprimir primer les preguntes i respondre-les a mà o, si et va millor, pots copiar amb bolígraf les preguntes en un paper en blanc i contestar-les després. Com tu vulguis!


 

UN PETÓ DE MANDARINA (V): Cal haver llegit fins al capítol 29. 

a) Fes aquesta activitat, que pots imprimir o copiar en un paper, com et vagi millor:


b) Al pati de lʼescola d'en Tavi hi ha una olivera, surt diverses vegades a la narració. Busca quina simbologia té i sabràs per què lʼautora ha escollit aquest arbre. En un full blanc, dibuixa una olivera i explica què simbolitza aquest arbre i també quina relació té amb algun dels temes de la novel·la.


Presenta-ho tot molt bé. Es pot fer a mà o amb l'ordinador.


No t’oblidis de posar títol al full, de la data i de posar el nom.

Fes que el dibuix estigui ben acabat i ben pintat.
UN PETÓ DE MANDARINA (VI): Ja cal haver llegit tot el llibre i aquestes seran les últimes activitats sobre Un petó de mandarina.


1. Opinió de la novel·la. Escriu un text o grava un vídeo on quedi molt clara la teva opinió sobre la novel·la, què et sembla, què és allò que més t'ha agradat, quines coses no has trobat tan interessants, a qui recomanaries aquesta obra, quina valoració en fas, etc.

2. Envia-ho al blog o al correu de la classe.

I ja ha arribat el moment final: ara cal que agafis totes les activitats que has anat fent durant aquestes setmanes i les ordenis. Mira que tot estigui ben fet, ben acabat i que no hi quedi cap falta d'ortografia. Al setembre les afegirem a les que ja teníem, numerarem bé les pàgines i  farem un índex i una bona portada pel treball.

Si tens qualsevol dubte, escriu a COMENTARIS.
Cap comentari:

Publica un comentari

DEURES DE VACANCES

Hola nois i noies!  Esperem que estigueu bé i gaudint de les vacances! Aquí teniu el document on explica la proposta que us hem preparat de ...